Hem » Hårstylingverktyg

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Hårstylingverktyg

Tycker du att hårvärlden är en djungel av produkter och verktyg? Det är ett faktum att det finns otroligt många märken och varianter som lovar både skönhet och välvårdat hår. I slutändan handlar det ändå om att du ska känna dig fin, och känner du dig fin genom att använda ett visst verktyg har du gjort ett bra val. Här får du dock en översikt över de vanligaste stylingverktygen och vad du ska tänka på när du använder dem.

Förberedelser

De allra flesta verktyg som används för hårstyling värmer upp håret så att det formas så som du vill ha det. Det kan vara bra att inte göra denna typ av styling varje dag, men oavsett vad så bör du använda någon form av värmeskyddande produkt i håret innan. Stark värme sliter på håret.

Locktänger och plattänger

Locktänger och plattänger finns i många olika sorter och det är värmen som faktiskt formar håret. När det kommer till kvalitet vill vi vekrligen rekommendera GHD locktänger. Kommer du ihåg scenen i Astrid Lindgrens film om Emil i Lönneberga, där Lina lockar sin lugg genom att vira håret runt en het hästsko? Det är samma princip, och den har använts länge. Om du har lite kortare hår bör du välja en smalare locktång. Har du långt hår kan du använda en tjockare och ändå få lockar som syns. Plattänger finns också i olika storlekar, men är bör du i första hand anpassa efter hur tjockt hår du har. Om du har väldigt mycket hår blir det mer tidseffektivt att använda en längre och bredare plattång.

Men det finns också mer gammeldags hårrullar som inte behöver någon värme för att forma håret. Du rullar upp håret medan det fortfarande är vått, så formar sig håret efter rullarna medan det torkar. Att helt enkelt fläta håret i smalare eller tjockare flätor medan det är blött och låta det torka så kan ge fina lockar när du sedan släpper ut flätorna. Det enda verktyget du behöver då är gummiband för att hålla samman flätorna.