Hem » Jaktkläder » Jaktknivar för alla tillfällen

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Jaktknivar för alla tillfällen

Som jägare måste du ha en uppsättning jaktknivar för att kunna göra det du behöver. Det finns olika knivar för olika tillfällen, ska du flå någonting behöver du en kniv med rundare blad för en mer naturlig handrörelse. Tänk på att kniven även ska fungera att använda när den är täckt av blod, eller när det regnar eller snöar. Du kan välja mellan en mängd olika material och utformningar när det kommer till handtagen, oftast vet du själv vad du föredrar och vad som ligger bra i just din hand.

En bra jaktkniv underlättar när du fällt drömbytet

Att ha en bra jaktkniv underlättar mycket när du fällt ditt drömbyte och det besparar dig även tid. Om du väljer en kniv med ett färgstarkt skaft blir det dessutom enklare att hålla reda på den. En bra jaktkniv håller sig skarp länge och har hög prestanda, sedan krävs det förstås att den slipas och brynjas regelbundet. Vanligtvis består knivbladet av helstål och då antingen kolstål eller rostfritt stål. Några knivar har även laserhärdade knivblad vilket innebär att dess ytskikt är mycket hårt på ena sidan.

Köp jaktkniven på nätet

Det finns ett gigantiskt utbud av jaktknivar online och på sajter som BraBilligt hittar du hundratals alternativ att välja mellan. Du kan välja att köpa knivarna separat eller i ett praktiskt set med knivar till olika användningsområden. Självklart ingår fodral att ha kniven i för att skydda både den och dig mot skador. På nätet hittar du knivar för alla tillfällen och några har dessutom utbytbara blad. På så sätt kan du byta ut bladet när det är för slitet istället för att köpa en helt ny kniv.