Hem » Militärkläder

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Militärkläder

Att ha rätt kläder för rätt tillfälle är a och o. Genom att välja en outfit som passar perfekt till ändamålet försäkrar du dig om att komma väl förberedd och redo för uppdraget. Militärkläder är kläder som är inspirerade av armén och den militära vardagen, och innebär slitstarka material i kamouflagefärger som smälter in i naturen omkring dig. Militärkläder innebär traditionellt sett byxor och jacka, eventuellt en skjorta eller en väst med många fickor, som gör att du kan förvara mycket av din packning direkt på kroppen och snabbt få tag i det du behöver utan att behöva rota igenom stora väskor eller ryggsäckar. Dessa kläder ska vara smidiga och tillåta dig att kunna röra dig i all tänkbar terräng utan problem, och samtidigt ska kläderna hålla dig varm och inte släppa in vare sig kyla eller väta. Bra militärkläder från kända märken uppfyller alla dessa krav och lite till.

Militärkläder är ett samlingsnamn för den typ av utrustning och kläder som du behöver ute i skog och mark. Till denna kategori räknas även rejäla kängor och stadiga stövlar som håller dina fötter varma och torra, och som du kan promenera med under längre sträckor utan att få ont i fötterna. Stabila militärkängor är alltid en bra investering, då denna typ av skodon kan hålla i många år om du sköter om kängorna ordentligt. Genom att rengöra skon på under- och översidan efter användning och grundligt impregnera den inför varje säsong försäkrar du dig om att dina militärkängor håller måttet och skyddar dina fötter länge.

Army fashion är ett annat ord för de kläder som benämns militärkläder, och dessa kan köpas både online och i butiker som erbjuder sport- och fritidskläder, samt naturligtvis på de platser som erbjuder kläder och utrustning för jakt och militära uppdrag. På dessa ställen kan man ofta hitta ryggsäckar och mindre förvaringspåsar som kan fästas på kläderna eller på kroppen via bältet, och som tillsammans med fickor på byxor och skjortor ger en komplett förvaring där du lätt kommer åt din utrustning och attiraljer.