Hem » Tips vid val av sängkläder

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Tips vid val av sängkläder

När det kommer till köpandet av sängkläder så finns det några saker du kan ha i åtanke, gällande både material och utseende. En sak är säker, sängkläder är inte något du ska vara snål med. Det är aldrig kul att krypa ner i en säng med ett täcke eller lakan i låg kvalitet som skrapar emot din hud, och i värsta fall så kan det störa din sömn. Det är definitivt värt att starta och sluta dagen på ett skönt sätt. Investera i ett par mer lyxiga sängkläder från Sängkläder.net som du verkligen kan älska, du kommer garanterat inte att ångra dig!

Välj rätt täcke och kudde

För täcken är den viktigaste saken sitt tog-betyg. Kort sagt, det här är ett mått på värme och kommer att se till att du sover på optimal temperatur för säsongen. Under sommaren ska helst tog vara mellan 2–5, 9–10 för vår/höst och allmänt bruk och 12–14 för vintern. All-säsongstäcken är bra om du vill slippa besväret av att byta ditt täcke, de kan separeras för vår/sommar och sedan knäppas ihop för höst/vinter. Kuddar ska vara mjuka nog för att vara bekväma men tillräckligt starka för att ge lämpligt stöd till axlar, huvud och nacke. Sjunker de ihop är det dags att byta.

Välj ett högre trådantal

Trådantalet mäter tygets finhet genom att räkna antalet trådar per kvadrattum. De flesta vet förmodligen inte varför man borde vara så uppmärksam på just detta, och frågan är oftast: ”Varför är högre sagt att vara bättre?” Jo, det är så att ju högre trådantalet är desto mjukare och mer hållbara är dina sängkläder, allt över 200 betraktas som högkvalitativ. Men var försiktig när du väljer, eftersom 400 är normalt sätt det högsta du kan få. Så du ska vara skeptisk om du ser något reklamerat som mycket högre (då har inte bara varje tråd räknats med, utan även varje fiber inuti dem).

Välj rätt material

De flesta sängkläder faller vanligtvis inom kategorierna bomull, silke eller linne. De är naturliga fibrer som bidrar till att reglera kroppstemperaturen. De har specifika funktioner som kan avgöras av din personliga smak. Ett moln av rena bomullslakan är som gjorda för en klassisk nybäddad säng, egyptisk bomull är en av de finaste. Silke är ett bra alternativ för de som vill tämja hårlockar och hålla fukt nära huden, vilket resulterar i ett förbättrat morgonansikte och mindre rufsigt hår. För de som föredrar en avslappnad look är linnetyg det bästa valet. Oroa dig inte, efter flera tvättar blir det mycket mjukare och kommer att kännas underbart.