Hem » Jaktkläder

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Jaktkläder

pinewood-wolf
Pinewood Wolf

Tycker du om jakt och friluftsliv? Då vet du säkert hur viktigt det är med bra och praktiska kläder som tål olika sorters väderförhållanden. Att ge sig ut och jaga i jeans och kappa förstår vem som helst att det inte är en god idé, men vilka sorters kläder är bra att ha när man ska ge sig ut och jaga? Det första du bör tänka på när du inhandlar jaktkläder är att de bör vara praktiska och bekväma, samt slitstarka och tåliga mot olika sorters väder. Handla mjuka plagg att ha närmast kroppen, och satsa på ett slitstarkt och skyddande lager när du väljer jacka, byxor och skor. Kolla upp så att ytterplaggen är vattentäta samt att de andas.

 

Viktiga jaktplagg i garderoben

Om du börjar söka på internet eller i butiker efter jakt- och friluftskläder kommer du snart inse att det finns ett gigantiskt utbud – du kan hitta allt från huvudbonader till skor inom området. Om du inte har några jaktkläder sedan tidigare kan det vara bra att prioritera det viktigaste till en början, och sedan bygga på din garderob utifrån det. Ett par grova och slitstarka kängor är ett nyckelplagg för jägaren.

Eftersom du ofta befinner dig i skogen eller ute på fält måste du vara beredd på lera, gräs och bäckar bland mycket annat. Satsa på ett par skor i bra kvalitet, även om de kostar lite mer. Då håller de förmodligen längre. Jacka och täckbyxor är också viktigt. Se till att plaggen är vattentäta och inte smiter åt för tajt runt kroppen – du ska kunna röra dig obehindrat i dem. Hos PN Jakt AB kan du t.ex. köpa Pinewood Wolf mossgröna och vattentäta jaktbyxor som är av mycket slitstarka och har många bra funktioner, t.ex. tejpade sömmar och bakfickor med dragkedjor.

Sist, men inte minst, rekommenderas att du inhandlar någon form av underställ. Tänk på att det kan bli kyligt, speciellt om du är ute och jagar sent på kvällen eller på morgonen. Underställ är både bekvämt och håller dig varm länge.