Hem » Klänningar

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Klänningar

Välj rätt klänningstyg

Är du ute efter att köpa eller en sy en ny klänning? Kanske du är osäker på vilket tyg klänningen bör vara sydd av? Valet av rätt tyg är viktigt.

En klänning kan sys av nästan vilket tyg som helst. Innan du köper din klänning bör du kontrollera vilket material den är sydd i. Det påverkar många saker. Gillar du att stryka? Ska du ha klänningen både sommar och vinter? Har du tänkt använda den i många år och sy en klassisk modell? Vill du ha en varm klänning att bära på vintern eller en sval sommarklänning? Vad ligger din budget på? Dessa är några av de frågor du bör ställa dig innan du köper eller syr en klänning.

Vill du undvika att stryka bör du undvika bomull. Viskos eller silke kan däremot användas utan strykning.

Tyger som är tillverkade av naturliga fibrer kan komma från djur eller växter. Exempel på dessa tyger är silke, linne, bomull och ull. Vinterklänningar som tillverkas av ull är varma. Ull ska inte strykas direkt för då riskerar tyget att krympa. Bomull är ett naturligt fiber och tyget som tillverkas av det är mycket hållbart.

Även silke är ett naturligt tyg. Det kommer från de kokongtrådar som spinns av silkesfjärilens larver när de förpuppas. Klänningar av silke är väldigt sköna, behöver inte strykas och följer kroppen på ett luftigt sätt. Ofta måste de dock handtvättas.

När du väl har din drömklänning kommer du till valet av accesoarer. Du behöver bl.a. snygga örhängen, halsband och en riktigt snygg handväska.