Hem » Jackor

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Jackor

Namnet jacka kommer ursprungligen från orienten och det arabiska ordet jackett. Klädesplagget kommer närmare bestämt från Persien som idag är Iran. På 1800-talet använde många cape som ett ytterplagg. Idag är jackor ett mycket vanligt klädesplagg runt om I världen både för kvinnor och män. Oavsett om man bor I ett varmt eller ett kallt land. Oftast används jackan som ett ytterplagg men kan också vara ett innerplagg en så kallad innejacka. Klädesplagget passar utmärkt om man ska ut någonstans och speciellt när det är kallt eller blåsigt. Jackan stoppar en del vind beroende på vilken typ av jacka det är och en tjockare jacka värmer kroppen väl. Jackor kan vara designade olika. Kort eller lång modell, insydda eller raka, samt i olika färger. Jackor används både för att hålla värmen och som en moderiktigt attribut.

Stort utbud av jackor

Idag finns det som sagt enormt många olika typer av jackor. Man kan ha på sig jackan när man ska vara utomhus eller använda den inomhus. Det finns även specialdesignade jackor för till exempel motorcyklister, sporter eller armén.

Olika prisklasser

Priset på en jacka kan variera från ett par hundra kronor till flera tusenlappar. Det finns också många märkesjackor och då är priset självfallet en aning dyrare eftersom kvalitén på materialet kan vara mer hållbart. De flesta klädbutiker och sportbutiker runt om i världen har jackor till försäljning för både herrar och damer i respektive avdelning. Man kan också beställa jackor online om man skulle vilja det. Det finns enormt många hemsidor som säljer och levererar jackor hem till dig. Skulle du känna någon som fyller år eller vill ge en person en speciell present så är jacka en bra idé att ge.