Hem » Klänningar » Vintageklänningar

Klädbutiken Skank STHLM

Om du är på jakt efter riktigt tuffa kläder har du har kommit helt rätt!

Vintageklänningar

Plötsligt är det inte så noga att följa modet längre utan man kan blanda olika stilar och klä sig efter egen smak. Allt fler handlar på second hand och blandar med nyinköpta kläder. Vem skulle inte vilja ha en klänning som liknar Marilyn Monroes plisséklänning eller en äkta femtiotalsklänning att använda då och då?

Gamla tiders mode går igen och det märks framförallt på klänningsdesigner. Numera är det relativt enkelt att få tag på en klänning i femtiotalsmodell och den som gillar 70- eller 80-talen behöver heller inte leta länge (även om axelvaddarna kanske ännu inte gjort comeback). Många stora modekedjor släpper regelbundet vintageinspirerade kollektioner och det är idag möjligt att blanda stilar från olika årtionden lite som man vill.

Vill man inte köpa nytt finns också många skatter att hämta i second hand-butiker. Handlar du second-hand måste du dock vara noga med att prova – storlekarna har förändrats över årtiondena. En storlek 38 är inte densamma idag som den var på 50-talet. Är du sykunnig kan du köpa vissa modeller i en lite större storlek och helt enkelt sy om klänningen för att passa dig.